Kennel Acmen

Tarina alkoi vuonna 1978, kun 14-vuotias Riitta ja tulinen groenendael urospentu Acme (Jojo) kohtaavat. Tämä pari teki kannustavan perheen ja hyvien avustajien tuella historiaa. Jojo voitti Suomen Mestaruuden kouluttaja Riitan ollessa vasta 16-vuotias. Kansainvälinen käyttövalio ja muotovalio on melkoinen harvinaisuus koko maailmassa. Matti tuli Riitan elämään ja mukaan koiraharrastukseen 1986.

Kennel Acmen

Groenendael palveluskoirana

Olemme harrastaneet tavoitteellisesti eri harrastuslajeja jo vuosikymmenien ajan erinomaisella menestyksellä ja saavuttaneet ”lähes kaiken”. Puuhailemme edelleen koirien kanssa niiden ominaisuuksia ja vahvuuksia kunnioittaen, mutta tavoitteet ovat kevyemmät. Voidakseen kasvattaa toimivia harrastuskoiria, kasvattajan pitää olla perillä harrastustoimintaan vaadittavista vaatimuksista ja tuntea omat koiransa sekä kasvattinsa. Ainoastaan koiraa kouluttamalla, sen rajoja, ominaisuuksia ja työkestävyyttä testaamalla, voidaan tietää mihin koirasta on.

Toivomme ja uskomme, että jatkossakin meillä on groenendaeleja, jotka ovat rotumääritelmän mukaisesti sitkeitä ja nopeita työskentelijöitä, mutta myös ylväitä ja ulkomuodollisesti belgianpaimenkoiraksi tunnistettavia. Kasvatustyömme on hyvin pienimuotoista. Jokaisen yhdistelmän tavoitteena on groenendael, joka on rakastettava ja mukava perhekoira, ylväs näyttelykoira sekä tavoitteellisen harrastajan toiveet täyttävä harrastuskaveri – kaikki nämä samassa paketissa.

Asumme mukavasti maaseudulla Askaisissa (Maskun kunta) vuonna 2006 omiin ja koiriemme tarpeisiin rakennetussa talossa, Acmenpesässä. Koirat asuvat sisällä perheenjäseninä ja elävät kanssamme pennusta vanhuuden viimeisen päivään asti. Yhtään koiraa ei hylätä tai anneta eteenpäin, vaikka ne jostain syytä eivät sopisikaan harrastuskaveriksi tai jalostuskoiraksi.